Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 48g151kcal5.1g28.6g1.1g2.6g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g79g229kcal7.9g44.9g1.8g15.8g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g4.8g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 131g137kcal29.5g0g2g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g96g302kcal18.3g4.8g24.1g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g1.3g4.5kcal0.1g1g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)22g18kcal0.3g4.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana952g1759kcal122.4g167g66.8g36.8g
Valittu annoskoko476g879kcal61.2g83.5g33.4g18.4g
Annoskoko puolitettuna238g440kcal30.6g41.8g16.7g9.2g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135