Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha219g364kcal41.6g0g21.9g0g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Punaviini 88g62kcal0.3g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 26g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 24g213kcal0g0g24.1g0g
Korppujauho 31g112kcal3.2g23g0.3g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana952g1624kcal99g55g98.4g6.2g
Valittu annoskoko476g812kcal49.5g27.5g49.2g3.1g
Annoskoko puolitettuna238g406kcal24.8g13.8g24.6g1.6g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489