Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g53g316kcal11.1g3.5g28.4g0g
Sokeri 53g214kcal0g52.6g0g0g
Voisarvi croissant 53g191kcal4.2g20.9g9.8g1.2g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2g0g1.6g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 5.8g17kcal0.9g0g1.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 53g181kcal5.4g36.8g0.6g1.8g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.5g4.5kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Raparperi 175g59kcal1.2g9.6g0.2g2.5g
Sokeri 19g77kcal0g19g0g0g
Fariinisokeri31g125kcal0g30.7g0g0g
Vesi8.8g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton8.8g1.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana959g2426kcal50.4g350.4g84.4g11.8g
Valittu annoskoko479g1213kcal25.2g175.2g42.2g5.9g
Annoskoko puolitettuna240g606kcal12.6g87.6g21.1g3g
Arvot/100g100g253kcal5.3g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=428759