Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 87g41kcal0.4g7.3g0.2g1.7g
Vispikerma Flora 20%109g240kcal3.3g5.5g21.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g7kcal0g1.7g0g0g
Sokeri 56g226kcal0g55.6g0g0g
Valkuainen (100g)22g9kcal2.1g0.3g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen44g14kcal1.4g2.1g0g0g
Leivinjauhe 4.4g7.7kcal0.2g1.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 43g146kcal4.3g29.8g0.5g1.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g22g14kcal0.8g0g5.5g0g
Sokeri 37g151kcal0g37g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen55g393kcal0g0g43.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana959g2496kcal25g281.8g143.2g6.4g
Valittu annoskoko479g1248kcal12.5g140.9g71.6g3.2g
Annoskoko puolitettuna240g624kcal6.3g70.5g35.8g1.6g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147