Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g4.4g17kcal0.7g3.3g0.1g0.4g
Hiiva, 50g1.1g0.7kcal0.1g0g0g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl5.5g19kcal0.8g3.5g0.2g0.3g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g68kcal2g13.8g0.2g0.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana97g230kcal7.2g41.8g3.2g2.8g
Valittu annoskoko49g115kcal3.6g20.9g1.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna24g58kcal1.8g10.5g0.8g0.7g
Arvot/100g100g236kcal7.4g42.9g3.3g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073