Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%7g11kcal0.2g0.2g1.1g0g
Poronkäristys (Kylmänen)7.9g11kcal1.6g0g0.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.7g5.1kcal0g0g0.6g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g3.9g1kcal0g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g11g6.8kcal0.2g1.5g0g0.1g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto3.5g10kcal0.7g0g0.8g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g0.3g0.7kcal0g0g0.1g0g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana97g91kcal5.4g3.8g6.2g0.4g
Valittu annoskoko49g45kcal2.7g1.9g3.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna24g23kcal1.4g1g1.6g0.1g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.9g6.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=348763