Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl5.6g19kcal0.8g3.6g0.2g0.3g
Vehnänalkio, 0,25 dl1.2g3.7kcal0.3g0.4g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Rahka, valio7g4.5kcal0.7g0.3g0g0g
Mustikka metsä- 8.4g3.7kcal0g0.5g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 9g3.2kcal0.3g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.2kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana98g177kcal6.8g20g7.4g1.6g
Valittu annoskoko49g88kcal3.4g10g3.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna24g44kcal1.7g5g1.9g0.4g
Arvot/100g100g181kcal7g20.5g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203558