Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 14g3.8kcal0.2g0.6g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)5.1g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g1.9g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Chili paprika punainen0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Persilja0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen2.7g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.3g0.8kcal0g0g0.1g0g
Porkkana 4.1g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 2.7g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana97g24kcal0.8g3.4g0.2g1.4g
Valittu annoskoko49g12kcal0.4g1.7g0.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna24g6kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Arvot/100g100g25kcal0.8g3.5g0.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325990