AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 7g14kcal0.2g0.1g1.4g0.5g
Oliiviöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g1.6g6.2kcal0.3g0g0.5g0g
Parmesan formaggio da pasta1.2g5.4kcal0.5g0g0.4g0g
Chili, vihreä, tuore 0.8g0.4kcal0g0.1g0g0g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g2g0.6kcal0g0.2g0g0.1g
Spagetti, keitetty, öljyä 34g35kcal1g6.7g0.3g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana98g157kcal4g14.2g9.2g1.8g
Valittu annoskoko49g79kcal2g7.1g4.6g0.9g
Annoskoko puolitettuna25g39kcal1g3.6g2.3g0.5g
Arvot/100g100g161kcal4.1g14.5g9.4g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925