Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g1.3g0.8kcal0g0.1g0.1g0g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g1g1.8kcal0g0.4g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 14g2.5kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Paprika keltainen 11g3.2kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sitruuna kuorittu 1.4g0.6kcal0g0g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)2.3g8.5kcal0.2g2g0g0g
Katkarapu 8.5g5.8kcal1.2g0g0.1g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g9g18kcal0.3g0.3g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana98g82kcal3.8g7.4g4g0.6g
Valittu annoskoko49g41kcal1.9g3.7g2g0.3g
Annoskoko puolitettuna25g21kcal1g1.9g1g0.2g
Arvot/100g100g84kcal3.9g7.6g4.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275936