Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 177g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 18g13kcal2.3g0.2g0.1g1.2g
Sokeri 2.8g12kcal0g2.8g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 19g169kcal0g0g19.1g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)25g82kcal4g12.9g1.6g3.2g
Porkkana 71g23kcal0.4g3.9g0.1g1.8g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)65g229kcal7.9g42.3g3.3g3.6g
Hiivaleipävehnäjauho 92g300kcal11.2g54.6g2.6g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana960g1654kcal51.6g233.4g53.6g29.8g
Valittu annoskoko480g827kcal25.8g116.7g26.8g14.9g
Annoskoko puolitettuna240g414kcal12.9g58.4g13.4g7.5g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138