Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 95g135kcal11.8g0.3g9.7g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki158g101kcal17.3g6.6g0.6g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)3.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Parmesan formaggio da pasta17g78kcal6.8g0g5.6g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g1g0g0g
Manteli 133g816kcal31.9g8.7g71.5g9.5g
Rypsiöljy 13g117kcal0g0g13.2g0g
Ruokasuola jodioitu 1.3g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 22g71kcal6.4g1.5g4.4g6.8g
Seesaminsiemen, kuorineen 18g119kcal4.7g1.2g10.2g2.2g
KauraKuitunen (Hirvelä)18g23kcal1.3g2.9g0.6g12.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana960g2929kcal160.6g44.8g231.6g62.4g
Valittu annoskoko480g1465kcal80.3g22.4g115.8g31.2g
Annoskoko puolitettuna240g732kcal40.2g11.2g57.9g15.6g
Arvot/100g100g305kcal16.7g4.7g24.1g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238385