Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi4.1g12kcal0.4g0.3g0.9g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g2.5g0.1kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%88g149kcal17.5g0g8.8g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g63g22kcal0.9g4.2g0.2g0.6g
Porkkana 25g8.2kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Selleri, annos 50g25g3.5kcal0.3g0.8g0g0g
Palsternakka 25g16kcal0.1g3g0.1g1.1g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)25g7.5kcal0.3g1.5g0.1g0.3g
Valkosipuli 3.7g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 5g44kcal0g0g5g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana961g565kcal40.6g31g30.6g6.2g
Valittu annoskoko480g283kcal20.3g15.5g15.3g3.1g
Annoskoko puolitettuna240g141kcal10.2g7.8g7.7g1.6g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774