Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3808g2899kcal71.6g590.2g7.6g38.1g
Valkosipuli 26g28kcal2g4.2g0.2g0.5g
Polar-juusto 15%180g468kcal55.8g0g27g0g
Flora kevyt ruoka 7%750g637kcal7.5g33.7g52.5g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g15g34kcal1.6g5.7g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9600g8131kcal277g1267.6g175.6g77.2g
Valittu annoskoko4800g4065kcal138.5g633.8g87.8g38.6g
Annoskoko puolitettuna2400g2033kcal69.3g316.9g43.9g19.3g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536