Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g47g49kcal3.7g7.7g0.3g0.9g
Basilika, tuore 67g18kcal2.1g0.7g0.5g1.1g
Parmesan formaggio da pasta225g1027kcal89.9g0g74.1g0g
Auringonkukansiemen 225g1334kcal51.7g28.3g111.2g13.5g
Oliiviöljy 404g3577kcal0g0g404.4g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty2022g2831kcal104.3g565.4g13.8g68.8g
Broileri, rintafilee, nahaton 1798g1926kcal415.2g0g27g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9612g21548kcal1334.8g1207.6g1262.8g171g
Valittu annoskoko4806g10774kcal667.4g603.8g631.4g85.5g
Annoskoko puolitettuna2403g5387kcal333.7g301.9g315.7g42.8g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217