Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 88g29kcal0.6g4.9g0.2g2.3g
Parsakaali, keitetty, suolaa 44g15kcal2g0.8g0.1g1.1g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 66g16kcal1.2g1.4g0.2g1.5g
Sipuli (kuorittu)33g8.9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 44g9kcal0.3g1.3g0.2g0.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g44g8.9kcal0.3g1.7g0.1g0.6g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl88g74kcal1.2g3.9g6.1g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g33g92kcal6.2g0g7.2g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]44g144kcal11.8g0g10.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana963g796kcal48g31.2g49.4g13g
Valittu annoskoko481g398kcal24g15.6g24.7g6.5g
Annoskoko puolitettuna241g199kcal12g7.8g12.4g3.3g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758