Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g45g67kcal8.1g0g4g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr4.9g14kcal0.4g0.5g1.2g0.1g
Parsakaali brokkoli 34g12kcal1.6g0.7g0.1g0.8g
Purjosipuli 14g3.1kcal0.2g0.3g0g0.3g
Juuriselleri 2.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Palsternakka 11g7.1kcal0.1g1.3g0g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g146g41kcal0.9g8.7g0.3g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana963g290kcal22.6g23.2g11.2g11g
Valittu annoskoko481g145kcal11.3g11.6g5.6g5.5g
Annoskoko puolitettuna241g72kcal5.7g5.8g2.8g2.8g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551