Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow404g1435kcal28.3g323.3g3.2g0g
Maito,kevyt (valio) 100g3368g1549kcal107.8g161.7g50.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 135g169kcal14.8g0.4g12.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 449g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g11g1.1kcal0.2g0g0g9.5g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g449g1293kcal30.1g271.2g7.6g26g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9632g8895kcal362.4g1513.2g147g71g
Valittu annoskoko4816g4447kcal181.2g756.6g73.5g35.5g
Annoskoko puolitettuna2408g2224kcal90.6g378.3g36.8g17.8g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157