Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi63g281kcal4.1g37.5g13.1g1.9g
Voi 23g170kcal0.3g0.1g19g0g
Maitosuklaa 63g336kcal6.3g31.2g20.6g0g
Pätkis minibites (140 g pussi)44g214kcal1.6g26.7g10.9g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton63g100kcal5g2.5g8.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.6g6.2kcal0g1.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Sokeri 4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl63g225kcal1.2g1.7g23.7g0g
Liivatelehti, gelatiini125g436kcal106.9g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana965g3672kcal259.4g212g198g3.8g
Valittu annoskoko483g1836kcal129.7g106g99g1.9g
Annoskoko puolitettuna241g918kcal64.9g53g49.5g1g
Arvot/100g100g380kcal26.9g22g20.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656