Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g67g114kcal13.4g0g4.7g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Valkosipuli 3.7g4kcal0.3g0.6g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Vesi251g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 25g7.2kcal0.3g1.2g0.1g0.5g
Palsternakka 22g14kcal0.1g2.6g0.1g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Peruna, vanha, kuorittu 47g36kcal0.9g7.2g0.1g0.5g
Purjosipuli17g3.2kcal0.3g0.4g0g0.4g
Maustepippuri, annos 1g2.5g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana965g425kcal31.6g29g15.2g6.8g
Valittu annoskoko483g212kcal15.8g14.5g7.6g3.4g
Annoskoko puolitettuna241g106kcal7.9g7.3g3.8g1.7g
Arvot/100g100g44kcal3.3g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066