Quiche Norvegien

Lämmitä käden lämpöiseksi noin 1 dl maitoa sekä öljy.

Sekoita sitten maito ja öljy dispersiokasi ja kaada tämän jälkeen dispersio jauhojen sekaan nyppimällä aina vähän kerrallaan.

Pyörittele massa tasaiseksi koostumukseksi ja pane jääkaappiin jäähtymään noin 1/2 tunniksi.

Valmista tällä välin tasainen seos kermasta, lopusta maidosta, kananmunista sekä raastetusta juustosta (ja hiukan suolaa sekä pippuria).

Jätä kaksi keltuaista taikinan voitelemiseen sekä aurajuusto ja lohi sormenpään kokoisina paloina odottamaan.

Ota taikina jääkaapista ja levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päällä.

Siirtäminen sopivan kokoiseen vuokaan helpottuu esimerkiksi taittamalla taikina pari kertaa puoliksi.

Esipaista taikina alumiinifoliolla peitettynä uunissa (175 celliusta) noin 10 min. Voitele taikina säästämilläsi keltuaisilla ja jatka paistamista 5 min. Ota paistos uunista ja levitä ensin puolet aurajuustosta ja lohesta paistoksen pohjalle ja tämän jälkeen munamaitokermajuusto seos niiden päälle unohtamatta aurajuustosta ja lohesta muodostuvaa päälikerrosta.

Paista 30 min (tai kun pinta on sopivasti ruskistunut) 175 cellsiusasteessa.

Nutiskele esim punaviinin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 241 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gruyere juusto, annos 50g600g2478kcal178.8g2.4g193.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl600g2040kcal12g18g210g0g
Kevytmaito (Valio)820g377kcal26.2g39.4g12.3g0g
Kananmuna kuoreton 880g1255kcal110g2.6g90.2g0g
Lohi, uunissa paistettu800g1872kcal156.8g0g124g0g
Rypsiöljy 120g1061kcal0g0g120g0g
Vehnäjauho puolikarkea 800g2745kcal81.5g560g9.6g28g
Aurajuusto (Valio), annos 17g200g680kcal40g0g58g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9640g25017kcal1210.6g1244.8g1635.8g56g
Valittu annoskoko4820g12509kcal605.3g622.4g817.9g28g
Annoskoko puolitettuna2410g6254kcal302.7g311.2g409g14g
Arvot/100g100g260kcal12.6g12.9g17g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266012