Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 799g860kcal67.3g111.8g2.8g55.9g
Herne 639g440kcal32.3g59.8g2.6g19.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g479g129kcal6.2g23g1g8.1g
Omena, keskikokoinen 200g1198g407kcal2.4g85.1g3.6g21.6g
Oliiviöljy 160g1413kcal0g0g159.7g0g
Viinietikka 120g25kcal0g0.6g0g0g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g200g1144kcal35.3g46.7g99g23.6g
Peruna, keskikokoinen 60g1198g719kcal18g155.7g1.2g10.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9648g10343kcal328g975.8g540.2g281g
Valittu annoskoko4824g5172kcal164g487.9g270.1g140.5g
Annoskoko puolitettuna2412g2586kcal82g244g135.1g70.3g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204