Kekin kukkakaali-nakki gratiini

Sekoita jäiset kukkakaalit ja pilkotut nakit vuokaan.

Valmista kattilassa gratiini: Sulata rasva, lisää jauhot, lisää pikkuhiljaa maito koko ajan sekoittaen.

Mausta valkopippurilla, suolalla ja halutessasi sipuli- ja valkosipulijauheella.

Lisää joukkoon aurajuusto ja anna sulaa.

Kaada valmis gratiini vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 276 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, pakaste, Apetit219g37kcal3.5g4.8g0.4g4.2g
Nakki, keskiarvo 53g122kcal6g0.6g10.8g0g
Flora margariini 60, annos 10g13g71kcal0g0g7.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g38kcal1.1g7.6g0.1g0.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen175g58kcal5.8g8.6g0g0g
Aurajuusto13g45kcal2.6g0g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana966g740kcal38g43.2g46g9.2g
Valittu annoskoko483g370kcal19g21.6g23g4.6g
Annoskoko puolitettuna242g185kcal9.5g10.8g11.5g2.3g
Arvot/100g100g77kcal3.9g4.5g4.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153140