Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 225g54kcal4.1g4.9g0.7g5.2g
Voi, 1 tl, 5 g14g103kcal0.1g0.1g11.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 187g119kcal5.6g9g6.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa19g56kcal4.3g0g4.3g0g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana967g847kcal37.2g53.8g50.2g11.6g
Valittu annoskoko484g424kcal18.6g26.9g25.1g5.8g
Annoskoko puolitettuna242g212kcal9.3g13.5g12.6g2.9g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474