Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 169g31kcal0.9g4.2g0.7g1.2g
Purjosipuli 56g13kcal1g1.4g0.1g1.2g
Voi 3.9g29kcal0g0g3.2g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow0.7g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour14g42kcal0.5g0.6g4.2g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)14g23kcal0.4g0.4g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana968g278kcal5.8g13.6g20.8g5g
Valittu annoskoko484g139kcal2.9g6.8g10.4g2.5g
Annoskoko puolitettuna242g70kcal1.5g3.4g5.2g1.3g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485