Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 800g861kcal67.4g112g2.8g56g
Herne 640g441kcal32.4g59.9g2.6g19.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Omena, keskikokoinen 200g1200g408kcal2.4g85.2g3.6g21.6g
Oliiviöljy 160g1415kcal0g0g160g0g
Viinietikka 120g25kcal0g0.6g0g0g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g200g1146kcal35.4g46.8g99.2g23.6g
Peruna, keskikokoinen 60g1200g720kcal18g156g1.2g10.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9664g10360kcal328.6g977.4g541.2g281.4g
Valittu annoskoko4832g5180kcal164.3g488.7g270.6g140.7g
Annoskoko puolitettuna2416g2590kcal82.2g244.4g135.3g70.4g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204