Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%700g1120kcal18.9g18.9g105g0g
Poronkäristys (Kylmänen)784g1058kcal156.8g0.8g47g0g
Voi, 1 tl, 5 g70g511kcal0.7g0.7g56g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g392g98kcal3.9g19.2g0.8g9.8g
Peruna, keskikokoinen 60g1120g672kcal16.8g145.6g1.1g10.1g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto350g980kcal66.5g0g77g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g28g73kcal3.6g0.6g6.2g0.1g
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9688g9024kcal534.4g371.6g586.2g40g
Valittu annoskoko4844g4512kcal267.2g185.8g293.1g20g
Annoskoko puolitettuna2422g2256kcal133.6g92.9g146.6g10g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=348763