Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 583g134kcal10.6g14g1.2g12.3g
Peruna, punnittu kuorineen 1750g1133kcal28g230.7g3g14.9g
Timjami 3.5g10kcal0.3g0.9g0.3g1.3g
Rypsiöljy 32g279kcal0g0g31.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 1867g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 26g78kcal2.4g3.5g6g0.4g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g583g642kcal13.4g23.3g58.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9688g4549kcal109.4g544.8g200.6g57.8g
Valittu annoskoko4844g2275kcal54.7g272.4g100.3g28.9g
Annoskoko puolitettuna2422g1137kcal27.4g136.2g50.2g14.5g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99181