Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1506g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1205g3674kcal116.8g738.3g24.1g174.6g
Vehnäjauho puolikarkea 1957g6716kcal199.4g1370.1g23.5g68.5g
Hiiva 75g56kcal9.9g0.8g0.3g5.2g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl90g813kcal0g0g90.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9696g22517kcal652.2g4218.4g276.4g496.6g
Valittu annoskoko4848g11259kcal326.1g2109.2g138.2g248.3g
Annoskoko puolitettuna2424g5629kcal163.1g1054.6g69.1g124.2g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580