Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus45g158kcal6.3g0.2g14.4g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g45g57kcal5.4g1.8g3.2g0.5g
Flora kevyt ruoka 7%23g19kcal0.2g1g1.6g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g45g54kcal1.5g1.6g4.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen23g7.4kcal0.7g1.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu90g113kcal9.9g0.3g8.1g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g180g666kcal8.1g55.8g45g6.7g
Juustoraaste Arla Magre 17%36g101kcal10.4g0.9g6.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana972g2351kcal85g125.4g165.8g14.4g
Valittu annoskoko486g1175kcal42.5g62.7g82.9g7.2g
Annoskoko puolitettuna243g588kcal21.3g31.4g41.5g3.6g
Arvot/100g100g242kcal8.7g12.9g17.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224