Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2332g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g297g950kcal33.8g181.3g8.3g35.9g
Siirappi 42g128kcal0g31.4g0g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 57g160kcal8.6g14.9g2.5g22.3g
Vehnälese 64g145kcal8.5g9.8g2.9g23.8g
Ruisjauho (Rainbow)212g678kcal21.2g133.6g4.9g29.7g
Vehnäjauho puolikarkea 1791g6146kcal182.5g1253.9g21.5g62.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl48g429kcal0g0g47.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9728g17273kcal509.2g3249.8g175.6g348.8g
Valittu annoskoko4864g8636kcal254.6g1624.9g87.8g174.4g
Annoskoko puolitettuna2432g4318kcal127.3g812.5g43.9g87.2g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885