Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 13g112kcal0g0g12.6g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Tomaatti, tuore47g10kcal0.3g1.8g0.1g0.7g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 62g199kcal15.2g28.5g1.2g5.6g
Vesi312g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g4.7g19kcal0.1g0.9g1.6g0g
Korianteri, tuore, annos 20g6.2g1.2kcal0.1g0.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana975g711kcal33.2g68g31.2g14.4g
Valittu annoskoko487g355kcal16.6g34g15.6g7.2g
Annoskoko puolitettuna244g178kcal8.3g17g7.8g3.6g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962