Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 386g550kcal48.2g1.2g39.5g0g
Sokeri 701g2845kcal0g700.3g0g0g
Maito, Kevyt351g161kcal11.2g16.8g5.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl351g1192kcal7g10.5g122.7g0g
Voi 60% rasvaa 333g1814kcal3g1.7g203.1g0g
Leivinjauhe 35g62kcal1.8g13.2g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 911g3127kcal92.9g637.9g10.9g31.9g
Raparperi 1052g354kcal7.3g57.8g1.1g14.7g
Voi 60% rasvaa 175g955kcal1.6g0.9g106.9g0g
Sokeri 351g1423kcal0g350.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 228g782kcal23.2g159.5g2.7g8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9744g26529kcal392.4g3900g984.4g109.6g
Valittu annoskoko4872g13265kcal196.2g1950g492.2g54.8g
Annoskoko puolitettuna2436g6632kcal98.1g975g246.1g27.4g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273