Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Purjosipuli 140g32kcal2.5g3.4g0.3g2.9g
Peruna, keskikokoinen 60g1000g600kcal15g130g1g9g
Porkkana, keskikokoinen 65g260g73kcal1.6g15.5g0.5g6.5g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 56g397kcal0.2g0g44.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 44g134kcal4.4g15g6.2g0.5g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)800g960kcal160g0g28g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)400g340kcal4g14g28g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9760g5422kcal387.2g425.2g219.2g45.4g
Valittu annoskoko4880g2711kcal193.6g212.6g109.6g22.7g
Annoskoko puolitettuna2440g1356kcal96.8g106.3g54.8g11.4g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904