Kiinalainen riisi

1. Keitä riisi: Kuumenna voi kattilassa ja lisää sekaan riisi.

Sekoita pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää vesi ja 1tl suolaa.

Keitä riisiä 15 minuuttia.

2. Keitä herneitä suolatussa vedessä 5 minuuttia ja valuta niistä sen jälkeen vesi.

3. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin.

Kuori ja murskaa valkosipuli.

Suikaloi sipuli ja kiinankaali.

4. Kuumennöljy paistinpannussa ja kypsennä siinä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.

Sekoita koko ajan.

5. Lisää suikaloitu kiinankaali paistinpannuun.

Kypsennä suikaleita muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

6. Kaada pannuun ensin riisi, neste ja soijakastike.

Sitten lisää katkaravut ja herneet.

Sekoita ja kypsennä muutama minuutti.

7. Sekoita kananmunat.

Tee riisin keskelle kuoppa, kaada kananmunat siihen ja kypsennä pari minuuttia.

Sekoita munat riisin sekaan.

Lisää tarvittaessa suolaa.

8. Tarjoa riisi pienissä kulhoissa ja kata pöytään myös syömäpuikot.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tiiuzca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g60g438kcal0.6g0.6g48g0g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g899g3327kcal78.2g683.4g33.3g36g
Kananmuna kuoreton 440g627kcal55g1.3g45.1g0g
Herne tuore, n.30kpl sisältää 100g hernettä600g462kcal40.2g96.5g2.4g0g
Inkivääri, tuore, silputtu40g32kcal0.7g7.1g0.3g0.8g
Suola, annos 3g90g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Kiinankaali 799g160kcal12.5g18g2.4g7.2g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl60g540kcal0g0g60g0g
Soijakastike60g36kcal3.1g5.7g0.1g0g
Kanaliemi laimennettu 600g59kcal1.6g2.6g4.7g0.2g
Katkarapu 999g683kcal144.3g0g11g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9760g12870kcal680.2g1654.8g415.6g95.8g
Valittu annoskoko4880g6435kcal340.1g827.4g207.8g47.9g
Annoskoko puolitettuna2440g3218kcal170.1g413.7g103.9g24g
Arvot/100g100g132kcal7g17g4.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305943