Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g2250g450kcal90g87.8g2.3g0g
Hirvenliha, 100g1800g2016kcal379.8g0g54g0g
Sipuli (kuorittu)675g182kcal8.8g32.4g1.3g11.5g
Valkosipuli 90g98kcal7.1g14.7g0.5g1.9g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g68g226kcal8.1g44.6g1.6g5.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9765g5944kcal987.6g359g119.4g37.8g
Valittu annoskoko4883g2972kcal493.8g179.5g59.7g18.9g
Annoskoko puolitettuna2441g1486kcal246.9g89.8g29.9g9.5g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500