Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)320g1216kcal1.6g20.8g128g0g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 650g2230kcal66.2g455g7.8g22.7g
Vesi90g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys400g1400kcal3.2g348g0g0g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore8g2kcal0g0.7g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g1200g4104kcal193.2g0g366g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)120g456kcal0.6g7.8g48g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g1200g444kcal108g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton20g4.2kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9792g22863kcal745.8g2440.6g1099.6g45.4g
Valittu annoskoko4896g11431kcal372.9g1220.3g549.8g22.7g
Annoskoko puolitettuna2448g5716kcal186.5g610.2g274.9g11.4g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922