Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g1860g6789kcal204.6g1227.6g85.6g81.8g
Vesi, vesijohtovesi 1717g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 72g53kcal9.4g0.8g0.3g4.9g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön343g2404kcal7.6g15.1g54.9g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g115g1030kcal0g0g114.5g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g572g1459kcal104.2g266.1g44.1g92.7g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g29g2.9kcal0.4g0g0g24.3g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g172g979kcal39.1g33.5g85.2g10.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9792g25434kcal730.6g3086.2g769.2g428g
Valittu annoskoko4896g12717kcal365.3g1543.1g384.6g214g
Annoskoko puolitettuna2448g6358kcal182.7g771.6g192.3g107g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214