Kevyemmät lihapullat

1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa

Noppe86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen2434g3383kcal462.4g0g170.4g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)608g2251kcal84.6g441.1g15.2g24.9g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1217g791kcal38.9g58.4g42.6g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)304g669kcal39.9g1.5g56.6g0g
Sipuli (kuorittu)304g82kcal4g14.6g0.6g5.2g
Paprikajauhe 3g10kcal0.5g0.6g0.4g1.1g
Valkosipulijauhe, annos 3g3g11kcal0.3g2.3g0.1g0g
Maustepippuri, annos 1g3g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1.2g3.4kcal0.1g0.5g0g0.3g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9792g14400kcal1261.4g1038g571.8g63g
Valittu annoskoko4896g7200kcal630.7g519g285.9g31.5g
Annoskoko puolitettuna2448g3600kcal315.4g259.5g143g15.8g
Arvot/100g100g147kcal12.9g10.6g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94867