Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai6.6g23kcal0.8g4.7g0.1g0.2g
Oivariini, 60 (100g)4.9g27kcal0g0g2.9g0g
Vesi2g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%6.6g19kcal2.3g0g1.1g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g7.8g5.5kcal0.9g0.2g0.1g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g5.1g8kcal1.7g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)4.3g10kcal0.6g0g0.8g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g7.8g9kcal0.3g0.4g0.8g0g
Persilja 2g0.5kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana98g206kcal13.2g10.8g11.8g0.8g
Valittu annoskoko49g103kcal6.6g5.4g5.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna25g52kcal3.3g2.7g3g0.2g
Arvot/100g100g210kcal13.4g11g12g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891