Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g16g7kcal0g1.5g0g0g
Siirappi, tumma6.6g21kcal0g4.9g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g4.7g14kcal0.6g2.9g0.1g0.8g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g8.8g25kcal0.9g5g0.2g1.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g11g35kcal1.9g6.1g0.3g1.5g
Vehnäjauho, sunnuntai2.2g7.7kcal0.3g1.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g221kcal7.4g44g1.2g8.4g
Valittu annoskoko49g110kcal3.7g22g0.6g4.2g
Annoskoko puolitettuna25g55kcal1.9g11g0.3g2.1g
Arvot/100g100g224kcal7.5g44.5g1.2g8.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446