Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 37g28kcal0.7g5.8g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 4.1g5.9kcal0.5g0g0.4g0g
Korppujauho 2.2g8.2kcal0.2g1.7g0g0.1g
Rypsiöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 3g20kcal0.8g0.2g1.7g0.4g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g1.1g0.7kcal0.1g0.2g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g153kcal4.6g15.8g7.4g3.4g
Valittu annoskoko49g76kcal2.3g7.9g3.7g1.7g
Annoskoko puolitettuna25g38kcal1.2g4g1.9g0.9g
Arvot/100g100g155kcal4.7g16g7.5g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417