Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 21g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.5g1.6kcal0.2g0.2g0g0g
Neljänviljanhiutale 1.2g4.1kcal0.1g0.7g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 24g83kcal2.5g17g0.3g0.9g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 2.3g6.9kcal0.2g1.3g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g192kcal6g38.4g0.6g2.6g
Valittu annoskoko50g96kcal3g19.2g0.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna25g48kcal1.5g9.6g0.2g0.7g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.6g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256