Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 14g4.1kcal0.1g0.6g0g0.3g
Selleri, annos 50g5.6g0.8kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g3.9kcal0.1g0.8g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)4.2g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl5.6g19kcal0.1g0.2g2g0g
Juustoraaste emmental punaleima5.6g22kcal1.6g0g1.7g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g104kcal4.2g4.4g7.4g1.6g
Valittu annoskoko50g52kcal2.1g2.2g3.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna25g26kcal1.1g1.1g1.9g0.4g
Arvot/100g100g105kcal4.2g4.4g7.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465