Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko

Kuori ja kuutioi lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä, ei kuitenkaan liian pehmeiksi.

Kaada suurin osa keitinliemestä pois, mutta jätä sitä vähän kattilan pohjalle.

Soseuta lantut sauvasekoittimella.

Lisää kermaa (tai muuta nestettä) kunnes muussi on sopivan paksuista.

Lisää aurajuusto (50-100g), mutta älä laita sitä liikaa! Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.

Paista Jauheliha ja sipuli kypsiksi.

Voitele vuoka öljyllä.

Kaada muussi ja jauheliha-sipuliseos vuokaan ja sekoita.

Tasoita pinta.

Paista 200 asteessa 25-30 min. Lisää tämän jälkeen juustoraaste pinnalle ja paista vielä 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 27g7.9kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Kerma, ruoka 15% Flora2.7g4.1kcal0g0.1g0.4g0g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g2.7g7.1kcal0.7g0g0.5g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha11g18kcal2.1g0g1.1g0g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Juustoraastesekoitus gratinointiin (emmental mozzarella jne) (Milbona, lidl), annos 200g2.7g10kcal0.7g0.1g0.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.3g2.5kcal0g0g0.3g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g100kcal7.6g3.2g6.2g1g
Valittu annoskoko49g50kcal3.8g1.6g3.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna25g25kcal1.9g0.8g1.6g0.3g
Arvot/100g100g101kcal7.7g3.2g6.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132744