Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 30g261kcal0g0g29.5g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g13g17kcal1.7g0g1.1g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl2.2g3.1kcal0.1g0.2g0.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.2g0.5kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)2.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g563kcal3.6g0.6g61.6g0g
Valittu annoskoko50g282kcal1.8g0.3g30.8g0g
Annoskoko puolitettuna25g141kcal0.9g0.2g15.4g0g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.6g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485