Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 101g34kcal3.1g4.9g0.1g0g
Hiiva 8.7g6.5kcal1.1g0.1g0g0.6g
Sokeri 27g109kcal0g26.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 182g625kcal18.6g127.6g2.2g6.4g
Margariini 80 % laktoositon 22g153kcal0.1g0g17.2g0g
Kananmuna kuoreton 15g21kcal1.8g0g1.5g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 74g651kcal0.5g0.3g73.2g0g
Sokeri 61g246kcal0g60.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana980g3692kcal50.4g440.6g188.4g14g
Valittu annoskoko490g1846kcal25.2g220.3g94.2g7g
Annoskoko puolitettuna245g923kcal12.6g110.2g47.1g3.5g
Arvot/100g100g377kcal5.1g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288853