Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g225g23kcal1.4g3.2g0.2g1.6g
Sokeri 38g156kcal0g38.3g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L135g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 68g22kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g1.1g0.5kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 3.6g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Tilli, tuore 18g5.4kcal0.7g0.2g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana981g420kcal4.8g85.2g0.6g4.2g
Valittu annoskoko490g210kcal2.4g42.6g0.3g2.1g
Annoskoko puolitettuna245g105kcal1.2g21.3g0.2g1.1g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108