Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Timjami 2.6g7.4kcal0.2g0.7g0.2g1g
Kananmuna kuoreton 482g688kcal60.3g1.4g49.4g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl526g447kcal7.4g23.1g36.8g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 526g1458kcal10.5g15.8g147.2g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio614g1779kcal208.6g0g104.3g0g
Grahamjauho 193g632kcal20.4g117g4.2g19.1g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl526g1788kcal73.6g336.5g16.3g28.9g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 351g2490kcal2.6g1.4g280.5g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g1052g947kcal168.3g14.7g27.3g0g
Sipuli (kuorittu)438g118kcal5.7g21g0.9g7.4g
Ruokasuola jodioitu 12g0.3kcal0.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9800g20728kcal1116.2g1065.8g1334.4g114.6g
Valittu annoskoko4900g10364kcal558.1g532.9g667.2g57.3g
Annoskoko puolitettuna2450g5182kcal279.1g266.5g333.6g28.7g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490