Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g810g3645kcal62.4g550.8g129.6g29.2g
Voi (perinteinen meijerivoi)293g2106kcal0.3g0.3g234g0g
Vadelma 765g314kcal7.6g31.4g6.1g28.3g
Maitorahka (Pirkka)1125g743kcal135g45g3.4g0g
Vispikerma Flora 20%900g1980kcal27g45g180g0g
Liivatelehti, gelatiini63g220kcal53.9g0g0.1g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g68g270kcal0.3g58g3.4g0g
Mustikka metsä- 878g386kcal4.4g56.2g5.3g29g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9801g19328kcal581.8g1573.4g1123.8g173g
Valittu annoskoko4901g9664kcal290.9g786.7g561.9g86.5g
Annoskoko puolitettuna2450g4832kcal145.5g393.4g281g43.3g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739